DE HISTORIE VAN GEBR. MAAS & ZN.

Gebr. Maas & Zn. is ontstaan toen de gebroeders Wim & Cor Maas 13 & 11 jaar oud waren. Eerst bij hun ouderlijke woning onder de naam Gebr. Maas. Wim begon vervolgens op 19 jarige leeftijd als handelsman in de verkoop van tuinplanten, naarmate de tijd vorderde werden op de nieuwe locatie (en nog steeds de huidige) nieuwe hokken geplaatst en werd er deelgenomen aan de vitesse, midfond en eendaagse fondvluchten.

Daar waar Wim de duivensport volgde in de weekends vanwege de drukke werkzaamheden op de zaak was en is Cor de verzorger van de duiven, zoals Cor het zelf zegt: Ik heb al op jonge leeftijd van mijn hobby mijn beroep kunnen maken een droom! Gedurende de tijd behaalde de Gebr. Maas vele overwinningen en kampioenschappen op de vitesse, midfond en dagfondvluchten in afdelingsverband als ook de toenmalig ZNB.

Vervolgens was ook Jacko (de zoon van Cor) met het duivenvirus besmet geraakt en begonnen met een hokje duiven op eigen naam. Al vrij snel kon Jacko met de beste senioren mee over en werd 3 jaar achter elkaar kampioen bij de jeugd in de toenmalige afdeling Midden-Brabant. Stilaan werd er ook wel eens deelgenomen aan de grote fond vluchten.

In 1990 wonnen de Gebr. Maas de 5e Nationaal Tarbes.

Dit had de 1e kunnen zijn maar de duif bleef 20 minuten buiten zitten.

Mede door deze prestatie en het feit dat ze op de vitesse, midfond en dagfond alles hadden gewonnen wat er te winnen was schakelde ze langzaam aan over op de grote fond en werden de duiven voor het kortere werk verkocht. Inmiddels was Jacko de jeugd ontgroeit en voegde zich samen tot de combinatie en er werd verder gegaan onder de naam Gebr. Maas & Zn.

In 1999 volgde hun 1e Nationale overwinning op Bordeaux met hun duivin Janske! Dit smaakte natuurlijk naar meer!
De grote klapper kwam in 2001! De Gebr. Maas & Zn. wonnen de memorabele vlucht vanuit Nationaal Pau!

Tot op heden ten dagen de zwaarste Pau aller tijden met 750 mpm. Hun Armstrong won met bloedheet weer en een straffe Noordoostenwind de 1e Nationaal. Een vlucht die de geschiedenisboeken in gaat als een moordend zware vlucht en hier wordt nog steeds over gesproken! Armstrong, een super duif die tot de dag van vandaag nog steeds door de duiven stam van de Gebr. Maas & Zn. verweven zit.

In 2006 volgde de 3e Nationale overwinning en wel op Nationaal Perpignan (dv).

Hiervoor zorgde hun duivin Corrie een klasse duif die al vele topnoteringen achter haar naam had staan. Deze Perpignan ging ook de boeken in als een zeer zware vlucht! Het is immers bekend dat de Maas duiven zich het beste voelen bij zwaar weer! In tussentijd volgde vele topnoteringen en kampioenschappen elkaar op.

In 2009 volgde de 4e Nationale overwinning en wel op de vlucht Mont de Marsan!

Opnieuw met warm weer en kopwind! Het was hun duivin Pia die deze overwinning binnenhaalde!

In 2012 werd de 5e Nationale overwinning gehaald vanuit Nationaal Narbonne (dv).

Hiervoor zorgde hun duivin Voske Narbonne! 5 Nationale overwinningen dat is niet iedereen gegeven en men kan gerust spreken van een unieke prestatie!
En dan hebben we het nog niet over de vele topnoteringen en kampioenschappen die in de loop der jaren zijn behaald. Nadat Wim helaas is overleden in het najaar van 2015 is de combinatie verder gegaan in de vorm van Cor en zoon Jacko en hier is ook Carla (vriendin van Cor aan toegevoegd) een zeer fanatieke en gedreven duivencoach!

2018 was opnieuw een jaar met vele sportieve hoogte punten!

De 1e NPO Bordeaux werd gewonnen met hun doffer Carla’s surprise en dit was goed voor de 7e Nationaal.

Deze doffer heeft deze naam meegekregen omdat het op de verjaardag van Carla was dat hij de 1e NPO won!

En dan natuurlijk de nu al legendarische duivin Lady Barcelona welke in 2018 de titel GOUDEN BARCELONA DUIF heeft gewonnen over de jaren 2016, 2017 & 2018.

Een prestatie waar de Gebr. Maas & Zn. enorm trots op zijn, het is immers niet niks om de beste Barcelona duif van de laatste 3 jaar op je hok te hebben en dan te weten dat dit 3 moordend zware Barcelona edities zijn geweest! Lady Barcelona is een kleinkind van de fameuze Armstrong! 1e Nationaal Pau 2001 dus u ziet wel dat ze het niet van een vreemde heeft!

MEDIA

Een online foto- en video impressie van Gebr. Maas & Zn.